Planerad kull 2024


J RLD N RLD F RLD A LD STARTKLASS Stjärnstoft Madonna

och

SE U(U)CH DK UCH KBHV-23 Red Starlight's Poseidon


Kullen kommer att födas hos Amanda. Så hör av er i första hand till henne vid intresse

Raya


SE33846/2021

HD-index 96

HD grad B

Ed ua (0)

Öga ua

PRA-prcd, N/N

DE, hereditärt fri

JADD N/N

CLAM N/N

CDMC N/N


MH, BPH


Ollie


DK15688/2016

HD-index 106
HD grad A
Ed ua (0)

Öga ua
PRA-prcd N/N

DE N/N
DM N/N

JADD N/N

Inavelsgrad 0,4%. Preliminärt HD-Index 101 (99)


Amandas ord om Raya


Raya är en fartfylld tik med mycket tryck under tassarna! Hon har stort matdriv och gör allt för en foderkula, men hon har även ett väldigt stort lekdriv och hon älskar bollar. Hon kan skifta mellan lek och mat på ett mycket stabilt sett. Hon har inga låsningar.


Hon är vänlig trots sin intesitet och har ett fint språk mot andra hundar. Hon är en tjej som älskar att träna och har ett naturligt fokus och stor arbetsvilja. Raya är viltspontan på de hon har fått testa och älskar att apportera vilt. Dock kan hon ha lite slarviga grepp.


Raya är en mysig tjej som gillar närhet och vill alltid vara där jag är. Hon är alltid glad och lycklig och har studsbollar i sina tassar. En underbar tjej i litet format. Trots hennes lätta kropp så har hon fina propotioner och ett bedårande ansikte.


I vardagen märks hon knappt, inomhus vill hon mest ligga i soffan eller sängen. Utanför träningen är hon en något mjuk och försiktig tjej, men det är absolut inget som hämmar henne, så fort det vankas träning så exploderar hon ut i en tvättäkta arbetsnarkoman.


Hon kan vara något reserverad mot vissa okända människor, och tycker barn är lite äckligt. Men kastar de boll till henne så ser hon dem som en trevlig resurs. Hon har aldrig visat någon osäkerhet vid hantering på utställning. Och om hon får lära känna dig så är hon den trevligaste och mysigaste tjej man kan hitta.

Lenes ord om Ollie


Aller først vil jeg sige, han er en skøn dreng. Det siger familie og venner også. Som hvalp var han en lidt forsigtig dreng, og alt nyt og stort kunne virke overvældende (store lastbiler fx). Han er rolig i hjemmet, men bryder sig ikke om vores vinduespudser - ham gør han af Ude er han klar på, hvad vi byder ham; træning med dummy, søg i skoven eller spor, og han er meget glad for vand, og er en særdelses god svømmer.


Hvis han skal gentage ting mange gange i træk, keder han sig. DET har han fra sin mor Nova. Ollie kan med stort set alle tæver og neutraliserede hanner, men visse hanhunde kan han ikke med. Der har vi ham i snor. Vi træner ikke specifikke ting andet end udstilling, og vi har af og til lagt spor i en af vores nærliggende skove.


Vi bor skønt tæt på Mols Bjerge og masser af vand omkring. Han opfører sig pænt og roligt på udstillinger, og vi har haft ham med på camping i telt i Tyskland og ferier både i Sverige og Norge uden nogen som helst problemer. På turene er han en populær dreng, som mange gerne vil røre og tale med. Det nyder han også.

Förväntnignar på kullen:


I denna kombination förväntar vi oss arbetsvilliga valpar med god mentalitet. Sportiga hundar med en snygg extriör som inte kommer bli för stora. Vi tror att Ollies lugna och trevliga sätt kommer komplettera Rayas härliga arbetsmoral och will to please. Ollie har tidigare lämnat härliga valpar som visat fina egenskaper i träning och tävling. Även om Ollie själv inte håller på med jaktapportering så finns det många hundar i hans linjer samt avkommor efter honom som visat fin viltspåntanitet och arbetsvilja och stor vattepassion. I Rayas linjer finns även där hundar som visat god viltspontanitet och även startat på jaktprov och i andra grenar med goda resultat. Vi tror att detta kan ge trevliga allroundhundar som kan passa till sport och jakt och förhoppningsvis även utställning.