Planerad kull 2024

J RLD N RLD F RLD A LD STARTKLASS Stjärnstoft Madonna

och

...........


Kullen kommer att födas hos Amanda. Så hör av er i första hand till henne vid intresse

Raya


SE42521/2020

HD-index 96

HD grad B

Ed ua (0)

Öga ua

PRA-prcd, testad fri

DE, hereditärt fri

JADD hereditärt fri

CLAM hereditärt fri

CDMC hereditärt fri


MH, BPH


Namn


SE24912/2013

HD-index 92
HD grad A
Ed ua (0)

Öga ua
PRA-prcd, DNA testad anlagsb. B
DE, hereditärt fri

BPH

Inavelsgrad 0,2%. Preliminärt HD-Index 104


Carros ord om Ruby


Ruby köpte jag av Marie på Blazing Fowlers kennel för att få tillbaka lite av S kullen som är min första kull som fötts hos mig.


Ruby är en mjuk tjej som inte gör så mycket väsen av sig. Hon älskar sin familj och favoriten i flocken är min 4 åriga dotter Ebba. Där Ebba är, där är Ruby.


Ruby är viltspår champion och hon har en fantastisk näsa, inget går den förbi. Hon har ett väldigt mat intresse och är väldigt lättbelönad i arbete då hon älskar mat men tackar inte heller nej till lek.


Intresse för vilt har funnits spontant i henne från början. Vi har startar i TJP i somnar och fått ett Good än så länge vilket jag är nöjd med då vi båda är nybörjare. Men vi satsar på excelent 2023.


Ruby är med oss i familjen vad vi än hittar på, slöar i soffan eller hotell vistelse. Hon är helt okomplicerad att ha med sig.


Ruby är väldigt förig, och hon är av den lugnare sorten men älskar ändå arbete. Hon är lyhörd och helt tyst i arbete. Hon är av medelstorlek, och är lätt i kroppen så hon tar  sig smidigt fram i terräng. Ruby har ställts ut med excellent, och blev placerad som fjärde bästa öppenklass tik på tollarspecialen 2022, av cirka 38 st tikar. 

Åsas ord om Noice


Noice som heter Digby Tollers Daytona i stamtavlan blir 10 år i april 2023. Han kommer från Digby Tollers kennel i Skåne, från en kull med 11 valpar.


Noice är en cool, trygg och miljöstark hund med stor arbetslust. Hans styrka i arbete (men även det jag fått jobba mest med) är hans pannben och självständighet. Han har dådkraft att ta sig fram och mycket egen vilja! Ibland lite väl mycket ”kan själv”. Han är inte jättekelig men väldigt social och nyfiken, när det kommer folk så vill han hälsa, och vill gärna klämma sig mellan och under benen som en katt…Andra hundar är han inte intresserad av, om det inte är tikar.


Noice är både svensk utställningschampion och svensk tollingjaktchampion. Han används i praktisk jakt på and och gås (men skjuter vi kråkor så apporterar han såklart dem med) Han arbetar oförtrutet i olika terränger och ger sig inte om det finns skammad fågel kvar att hämta.


När Noice var unghund och gick ”valpkurs för retrievers” fick vi prova på räddningshundsmiljö eftersom en i gruppen höll på med räddning. Sedan blev vi ”headhuntade” och när han hade åldern inne påbörjade vi utbildning till detta vid räddningsskolan på Revinge i Skåne. Många nya moment (att söka efter person ist för vilt) i konstiga miljöer, helt svarta miljöer och allt gick jättebra. Det var matte som fick kalla fötter och hoppade av 3 dagar innan och istället valde jag satsa på jakten fullt ut (och det gick ju bra). Men jag är glad att vi provade och vet nu att jag har en fantastisk miljöstark hund även i sådana lägen.


Detta blir Noice 7:e kull. Han har tre kullar i Sverige, en i Norge och två i Danmark. De äldsta valparna blir 6 år till våren. Han har lämnat jättetrevliga valpar med bra viltintresse, bra arbetsglädje och sammantaget bra hälsa.

Förväntnignar på kullen: