Att köpa valp från oss


Är du intresserad av att köpa valp från oss?


Gå in på hemsidan regelbundet för att få aktuell information om vår avelsplanering. Skicka även gärna ett mail där du berättar lite om dig själv; familjeförhållanden, erfarenhet av hund, vad du tänkte göra med din hund (tävling, aktivering). Var noga med detta mail, och lägg lite kärlek i det. Detta mail ger oss det första intrycket av dig, och redan här kan många som är intresserade av valp väljas bort om vi får ett dåligt första intryck. Därefter vill vi prata i telefon med dig. Vi vill gärna träffa våra valpköpare innan valpen hämtas, det är viktigt att det känns rätt för både uppfödare och valpköpare. Vi kräver inte att du skall ha haft hund förut, däremot att du är helt införstådd med vilket stort ansvar det är att bli hundägare.


Vi säljer valpar helt enligt SKK's regler. Valparna levereras:

  • Veterinärbesiktigade
  • Vaccinerade
  • Chipmärkta
  • Avmaskade
  • Med skriftliga skötselanvisningar


Vid svårigheter att ha kvar hunden, t.ex. sjukdom, ändrade familjeförhållenden m.m. vill vi att ni hör av er till oss så att vi antingen kan köpa tillbaka hunden eller hjälpa till med att hitta ett nytt och bra hem åt hunden. Vi vill inte att ni omplacerar er hund utan att ha kontaktat oss först.


När du köper hund av oss vill vi att du röntgar höftleder och armbågsleder innan hunden fyllt två år, samt att mentalbeskriva (MH eller BPH) din hund. Detta syftar till att vi som uppfödare skall kunna utvärdera vårt avelsarbete. Självklart ligger det ju även i ditt intresse som hundägare också. Vi ser också gärna att vi träffas minst en gång innan hunden fyllt två år, detta för att vi ska få se hur hunden utvecklas.


Meriter premieras

Vi tycker att engagemang och träning skall premieras. Därför har vi infört en penningpremie på 1000 kr när en valpköpare med sin Njupavallens-hund antingen har erhållit någon form av championat eller har erhållit ett tjänstehundscertifikat.


Kennel aktiviteter

Vi annordnar årligen kennelträffar som ni är hjärtligt välkomna till. En kennelträff är ett ypperligt tillfälle för valpköpare att lära känna varandra, samt för oss att få träffa våra valpköpare samt få utvärdera våra hundar. Vi brukar ha väldigt trevligt på våra kennelträffar. 


Ett annat event som vi varmt rekomenderar är tollarklubbens årliga tollarspecial, där tollare och dess ägare från hela världen träffas för olika aktiviteter och tävlingar som jaktprov, utställning och andra grenar.


Vi försöker i största möjliga mån ordna gemensamma mentaltest för varje kull.


Inget kösystem

Vår uppfödning är ett viktigt arbete som vi brinner för, och vi är väldigt noga med vart hundarna hamnar. Därför har vi inget kösystem utan förbehåller oss rätten att välja valpköpare till våra valpar, därmed har vi också rätten att säga nej till någon som vill ha valp från oss.


Tollaren är en arbetande ras, och vi säljer inga valpar för rent sällskap.